Some Important Synonym MCQ – Part 2

1. Which word means the same as erroneous?
(A) digressive
(B) confused
(C) impenetrable
(D) incorrect

Answer: (D) Erroneous means inaccurate, faulty, or incorrect

2. Which word means the same as grotesque?
(A) extreme
(B) frenzied
(C) hideous
(D) typical

Answer: (C) Grotesque means freakish, distorted, or hideous




3. Which word means the same as garbled?
(A) lucid
(B) unintelligible
(C) devoured
(D) outrageous

Answer: (B) If something is garbled, it is unintentionally distorted, jumbled or unintelligible.

4. Which word means the same as expose?
(A) relate
(B) develop
(C) reveal
(D) pretend

Answer: (C) If you expose something, you reveal it.

5. Which word means the same as coerce?
(A) force
(B) permit
(C) waste
(D) deny

Answer: (A) To coerce means to dominate by force.





6. Which word means the same as abrupt?
(A) interrupt
(B) sudden
(C) extended
(D) corrupt
Answer: (B) Abrupt means quick, hasty, or sudden.

7. Which word means the same as apathy?
(A) hostility
(B) depression
(C) indifference
(D) concern

Answer: (C) Apathy means a lack of interest or concern; indifference.

8. Which word means the same as despair?
(A) mourning
(B) disregard
(C) hopelessness
(D) loneliness

Answer: (C) Despair means the same as hopelessness.





9. Which word means the same as contemptuous?
(A) respectful
(B) unique
(C) scornful
(D) insecure
Answer: (C) A contemptuous person would be disdainful or scornful.

10. Which word means the same as tote?
(A) acquire
(B) carry
(C) tremble
(D) abandon

Answer: (B) To tote means to carry.

11. Which word means the same as distinct?
(A) satisfied
(B) imprecise
(C) uneasy
(D) separate

Answer: (D) If something is distinct, it is distinguishable or separate.





12. Which word means the same as flagrant?
(A) secret
(B) worthless
(C) noble
(D) glaring
Answer: (D) Flagrant means glaringly offensive.

13. Which word means the same as oration?
(A) nuisance
(B) independence
(C) address
(D) length

Answer: (C) An oration is a speech; an address.

14. Which word means the same as libel?
(A) description
(B) praise
(C) destiny
(D) slander

Answer: (D) Libel is a false or defamatory statement that brings undeserved discredit and is synonymous with slander.




15. Which word means the same as philanthropy?
(A) selfishness
(B) fascination
(C) disrespect
(D) charity
Answer: (D) Philanthropy is characterized by goodwill, humanitarianism, and charity.

Leave a Reply

error: