Idioms And Phrases MCQ

1. “Chew the fat” means __________?
(A) To action a task; to initiate work
(B) To become silent; to stop talking
(C) To take offense; to get worked up, aggravated, or annoyed
(D) To chat idly or generally waste time talking

Answer: (D) To chat idly or generally waste time talking

2. “Bird Brain” means _____?
(A) A person that is not too smart; a person that acts stupid
(B) A person that is too smart; a person that acts Sharp
(C) A person that is too lazy; a person that acts dull
(D) A person that too angry; a person that acts hastly

Answer: (A) A person that is not too smart; a person that acts stupid




3. “Best of both worlds” means ________?
(A) A phrase implying that a person is never satisfied with their current situation; they think others have it better
(B) People’s intentions can be judged better by what they do than by what they say
(C) A situation wherein someone has the privilege of enjoying two different opportunities
(D) Just the information I have on the subject

Answer: (C) A situation wherein someone has the privilege of enjoying two different opportunities

4. “Beating a dead horse” means ________?
(A) To uselessly dwell on a subject far beyond its point of resolution
(B) An obvious, pressing issue left unaddressed due to its sensitive nature.
(C) To speak the truth, even to the point of being blunt and rude
(D) To work late into the night, alluding to the time before electric lighting

Answer: (A) To uselessly dwell on a subject far beyond its point of resolution

5. “Basket case” _______?
(A) An area of vulnerability
(B) Narrowly; barely. Usually used in regard to a narrow escape from a disaster
(C) To treat a topic, but omit its main points, often intentionally or to delay or avoid talking about something difficult or unpleasant
(D) One made powerless or ineffective, as by nerves, panic, or stress

Answer: (D) One made powerless or ineffective, as by nerves, panic, or stress




6. “Apple of discord” means ______?
(A) Anything causing trouble, discord, or jealousy
(B) A person that is not too smart; a person that acts stupid
(C) To further a loss with sarcasm or indignity; to worsen an unfavorable situation
(D) To speak the truth, even to the point of being blunt and rude
Answer: (A) Anything causing trouble, discord, or jealousy

7. “An arm and a leg” means _________?
(A) Full throttle; at maximum speed
(B) Very cheap or inexpensive. A little amount of money
(C) Very expensive or costly. A large amount of money
(D) One made powerless or ineffective, as by nerves, panic, or stress

Answer: (C) Very expensive or costly. A large amount of money

8. “Elephant in the room” means _________?
(A) An obvious, pressing issue left unaddressed due to its sensitive nature
(B) In good physical health
(C) Someone can perceive things and events that are outside of their field of vision
(D) You learned something through means of a rumor

Answer: (A) An obvious, pressing issue left unaddressed due to its sensitive nature




9. “Achilles’ heel” means ________?
(A) To action a task; to initiate work
(B) A metaphor for a fatal weakness in spite of overall strength
(C) A hidden or secret strength, or unrevealed advantage
(D) To endure a painful or unpleasant situation that is unavoidable
Answer: (B) A metaphor for a fatal weakness in spite of overall strength

10. “Ace in the hole” means __________?
(A) A hidden or secret strength, or unrevealed advantage
(B) A metaphor for a fatal weakness in spite of overall strength
(C) Anything causing trouble, discord, or jealousy
(D) Without any hesitation; instantly

Answer: (A) A hidden or secret strength, or unrevealed advantage

11. She turned heads wherever she went. What does the idiom/phrase “turn heads” mean?
(A) too pleased
(B) get angry
(C) attract a lot of attention
(D) not knowing what to say
(E) get acquainted

Answer: (C) attract a lot of attention





12. My friend is a couch potato. What does the idiom/phrase “couch potato” means?
(A) active person
(B) busy person
(C) lazy person
(D) angry person
Answer: (C) lazy person

13. He Was all at sea when he began his new Job. What does idiom / phrase “at sea” means __________?
(A) happy
(B) sad
(C) puzzled
(D) triumphant

Answer: (C) puzzled

14. She goes to her mother’s house off and on. What does idiom / phrase “off and on” means
(A) frequently
(B) rarely
(C) occasionally
(D) sometimes

Answer: (C) occasionally





15. “Feel blue” means _________?
(A) Feel Sad
(B) Feel happy
(C) Feel energetic
(D) Feel angry
Answer: (A) Feel Sad

Leave a Reply

error: