General Awareness – Test Set 6 ( Sports and Games)

1. Who is the highest wicket taker in the world in one day cricket?
(a) Kapil Dev
(b) Muthia Muralitharan
(c) Wasim Akram
(d) Anil Kumble

Ans: (b)

2. The Olympic Museum was opened at which of the following places?
(a) Rome
(b) Berlin
(c) Lausanne
(d) Athens

Ans: (c)

3. With which sport the term’ Caddie’ is associated?
(a) Polo
(b) Golf
(c) Bridge
(d) Billiards

Ans: (b)




4.India frst won the Olympic Hockey gold at
(a) Amsterdam
(b) Los Angeles
(c) Mumbai
(d) Tokyo

Ans: (a)

5. Champion Trophy is associated with
(a) Football
(b) Hockey
(c) Cricket
(d) Chess

Ans: (c)


6. The famous player ‘Ronaldo’ is associated withwhich of the following games?
(a) Table Tennis
(b) Football
(c) Hockey
(d) Volleyball
Ans: (b)

7. Which country won the Cricket World Cup in 2011?
(a) India
(b) Pakistan
(c) Australia
(d) England

Ans: (a)




8. Rangaswami Cup is associated with
(a) Wrestling
(b) Football
(c) Hockey
(d) Golf

Ans: (c)

9. ‘Grand Slam’ is associated with the game of
(a) Lawn Tennis
(b) Hockey
(c) Football
(d) Swimming

Ans: (a)

10. First youth Olympic games was held in
(a) Japan
(b) China
(c) North Korea
(d) Singapore

Ans: (d)




Leave a Reply

error: