Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

General Awareness – Test Set 5 (Books and Authors)

1. Which of the following books is written by Kalidasa?
(a) Raghuvansham
(b) Mitakshara
(c) Rajtarangini
(d) Arthashastra

Ans: (a)

2. The book ‘Mudrarakshas’ is written by
(a) Pt. Vishnu Sharma
(b) Kalidasa
(c) Vishakhadatta
(d) Raskhan

Ans: (c)

3. Which of the following books is written by Panini?
(a) Mudrarakshas
(b) Ashtadhyayi
(c) Prem Vatika
(d) Bijak

Ans: (b)




4. ‘Mrichhakatikam’ is written by
(a) Shudrak
(b) Kalidasa
(c) Kautilya
(d) Vishakhadatta

Ans: (a)

5. Which of the following books is written by Pt. Vishnu Sharma?
(a) Panchatantra
(b) Buddha Charitam
(c) Malti Madhav
(d) Geet Govind

Ans: (a)

6. The book ‘Meghdootam’ is written by
(a) Panini
(b) Shudrak
(c) Kalidasa
(d) Vishkhadatta

Ans: (c)

7. Which of the following books is written by ‘Vatsyayana’?
(a) Kama sutra
(b) Ashtadhyayi
(c) Kumarsambhavam
(d) Mitakshara

Ans: (a)

8. The book ‘Mitakshara’ is written by
(a) Vatsyayana
(b) Jeemaatwahan
(c) Vigyaneshwar
(d) Shudrak

Ans: (c)




9. Which of the following books is written by Kalhana?
(a) Mudra Rakshas
(b) Prem Vatika
(c) Rajtarangini
(d) Kadambari

Ans: (c)

10. The book ‘Natural History’ is written by
(a) Kalhara
(b) Kautilya
(c) Pliny
(d) Dandi

Ans: (c)




Leave a Reply

Close Menu
error: