Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

General Awareness – Test Set 4 (International Awards)

1.The Nobel prize was instituted by which country?
(a) USA
(b) UK
(c) Russia
(d) Sweden

Ans: (d)

2.Orange prize is given in the field of
(a) Sports
(b) Literature
(c) Medicine
(d) Film

Ans: (b)

3. Laurets Award is associated to the field of
(a) Sports
(b) Polities
(c) Medicine
(d) Journalism

Ans: (a)




4. Sabin Award is given for the conservation of
(a) Reptiles
(b) Birds
(c) Corals
(d) Amphibians

Ans: (d)

5. When did the Nobel prize in the Economics Sciences launched?
(a) 1901
(b) 1942
(c) 1967
(d) 1975

Ans: (c)

6. The Academy award is also known as
(a) Oscar Award
(b) BAFTA Award
(c) Matthews Award
(d) Palm d’ore

Ans: (a)

7. Confucius peace prize is given by
(a) Sri Lanka
(b) India
(c) China
(d) S. Korea

Ans: (c)

8. Pulitzer prize was established in
(a) 1917
(b) 1918
(c) 1922
(d) 1928

Ans: (a)




9. Nobel prizes are distributed annually at
(a) Manila
(b) New York
(c) Stockholm
(d) Geneva

Ans: (c)

10. BAFTA prize is distributed by
(a) UK
(b) Russia
(c) India
(d) USA

Ans: (a)




Leave a Reply

Close Menu
error: