Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Fill in the Blanks – Grammar MCQ – Part 2 (150-221 Q)

151. The players agreed to abide _____ the referee’s decision.
(A) With
(B) By
(C) In
(D) Into

Answer: (B) By

152. Modern industry abounds _____ opportunities for young people with good scientific qualifications.
(A) In
(B) For
(C) Into
(D) With

Answer: (D) With




153. The boxing match proved to be a “big draw”.
(A) a keen contest
(B) a huge attraction
(C) a lovely spectacle
(D) a game without any result

Answer: (B) a huge attraction

154. This matter has been “hanging fire” for the last many days. It should be sorted out.
(A) going on slowly
(B) hotly debated
(C) stuck up
(D) ignored

Answer: (A) going on slowly

155. He was undecided. He “let the grass grow under his feet”.
(A) loitered around
(B) stayed out
(C) sat unmoving
(D) moved away

Answer: (A) loitered around





156. He is using “backstairs influence” to sort out his matter.
(A) Political influence
(B) Backing influence
(C) Deserving and proper influence
(D) Secret and unfair influence
Answer: (D) Secret and unfair influence

157. Play to the gallery means___________?
(A) advertise
(B) cater to the public taste
(C) attempt to appeal to popular taste
(D) depend upon the public for approval

Answer: (C) attempt to appeal to popular taste

158. Stew in ones own juice means_________________?
(A) To fight with his mind
(B) To destroy his memory
(C) Suffer in his own juice
(D) Suffer for his own act

Answer: (D) Suffer for his own act





159. The decision did not appear to “hold out” bright prospects.
(A) highlight
(B) show
(C) offer
(D) promise
Answer: (C) offer

160. He is “out and out” a reactionary.
(A) no more
(B) thoroughly
(C) in favour of
(D) deadly against

Answer: (B) thoroughly

161. Plough a lonely furrow means______________________?
(A) remain unaffected
(B) do without the help of others
(C) survive in isolation
(D) remain non-aligned

Answer: (B) do without the help of others





162. It was he who put “a spoke in my wheel”.
(A) tried to cause an accident
(B) helped in the execution of the plan
(C) thwarted in the execution of the plan
(D) destroyed the plan
Answer: (C) thwarted in the execution of the plan

163. Mukesh Paul is “very different about” passing the Civil Services Examination this year.
(A) Dead sure of
(B) Very hopeful of
(C) Lacking self confidence about
(D) Reasonably certain of

Answer: (C) Lacking self confidence about

164. Because of oil crisis, the prices of commodities are looking ______________?
(A) at
(B) on
(C) up
(D) to

Answer: (C) up




165. He exclaimed with shock __________________________________?
(A) that it was a very tragic accident
(B) that it is a tragic accident
(C) that it was a tragic accident
(D) it was a tragic accident
Answer: (A) that it was a very tragic accident

Leave a Reply

Close Menu
error: