Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Fill in the Blanks – Grammar MCQ – Part 1 (1-150 Q)

1. He _________ in Assam.
(A) live
(B) lives
(C) is living
(D) living

Answer: (B) lives

2. There is something wonderful ____ him.
(A) of
(B) about
(C) for
(D) inside

Answer: (B) about




3. After_____________smoking, they let the cigarette fall on the wood floor.
(A) finished
(B) finishing
(C) had finished
(D) finishes

Answer: (B) finishing

4. The song in the play cannot be deleted as it is _________to the story.
(A) intervened
(B) innate
(C) exacting
(D) integral

Answer: (D) integral

5. The lion sprang____________the buffaloes.
(A) at
(B) in
(C) upon
(D) on

Answer: (C) upon





6. My brother is devoted _____________religion.
(A) with
(B) to
(C) at
(D) in
Answer: (B) to

7. She remained a __________all her life.
(A) spinster
(B) bachelor
(C) unmarried
(D) single

Answer: (A) spinster

8. My father was angry ________my failure
(A) in
(B) on
(C) with
(D) at

Answer: (D) at





9. Do not stay in the grasslands after dark, as some animals become _________when they see humans.
(A) provoked
(B) alerted
(C) aggressive
(D) threatened
Answer: (C) aggressive

10. ___________you wake me up so early on a Sunday?
(A) could
(B) dare
(C) must
(D) will

Answer: (A) could

11. Ocean currents play a _______role in setting long-term climate_________.
(A) vital … date
(B) important … variations
(C) major … patterns
(D) unusual … changes

Answer: (C) major … patterns





12. I promise to ________ you in all circumstances
(A) stand up to
(B) stand with
(C) stand off
(D) stand by
Answer: (B) stand with

13. It’s difficult ______ reconcile such different points of view
(A) with
(B) to
(C) in
(D) on

Answer: (B) to

14. The speaker did not properly space out his speech, but went on _______ one point only.
(A) stressing
(B) avoiding
(C) devoting
(D) decrying

Answer: (A) stressing




15. In the test, we will _________ your work and then give you detailed feedback.
(A) assess
(B) judge
(C) measure
(D) check
Answer: (A) assess

Leave a Reply

Close Menu
error: