Computer Basics MCQ – Part 3 (301-500 Q)

421. When your turn on the computer, the boot routine will perform this test
A.) disk drive test
B.) power-on self-test
C.) RAM test
D.) memory test

Answer: ‘B’

power-on self-test

422. Softcopy is the intangible output, so then what is hardcopy?
A.) The physical parts of the computer
B.) The printed parts of the computer
C.) The printed output
D.) The physical output devices

Answer: ‘C’

The printed output

423. The main function of the ALU is to
A.) perform arithmetic and logical operations
B.) store data and information for future use
C.) control computer output, such as printing
D.) monitor all computer activities

Answer: ‘A’

perform arithmetic and logical operations






424. What menu is selected to print?
A.) File
B.) Edit
C.) File
D.) Special
Answer: ‘C’

File

425. An operating system that can do multitasking means that
A.) the operating system can divide up work between several CPUs
B.) multiple people can use the computer concurrently
C.) several programs can be operated concurrently
D.) All of the above

Answer: ‘D’

All of the above

426. The term ‘user interface’ refers to
A.) how the operating system responds to user commands
B.) what the user sees on the screen and how they can interact with it
C.) the means by which the user interacts with the peripheral devices on the computer
D.) the monitor that is available for the computer

Answer: ‘B’

what the user sees on the screen and how they can interact with it

427. To move to the beginning of a line ‘ of text, press the ……… key.
A.) Page Up
B.) Home
C.) Enter
D.) A

Answer: ‘B’

Home




428. The background of any Word document
A.) is always white colour
B.) is always the same for the entire document
C.) can have any colour you choose
D.) Both ‘2’ and ‘3’

Answer: ‘D’

Both ‘2’ and ‘3’

429. The contents of……… are lost when the computer turns off.
A.) storage
B.) memory
C.) input
D.) output

Answer: ‘B’

memory

430. The ……… becomes different shapes depending on the task you are performing.
A.) active tab
B.) insertion point
C.) mouse pointer
D.) Ribbon

Answer: ‘C’

mouse pointer

431. Which of the following statement is not correct regarding SPAMs?
A.) Spam can be used to spread viruses malicious software’s
B.) Spam can be used to do identity theft
C.) Spam cannot be used to spread viruses
D.) CAPTCHA is a method to reduce Spam’s on a website

Answer: ‘C’

Spam cannot be used to spread viruses





432. Do you know that SEO engineers ensure that your website comes on the top in list of search engine? Expand SEO
A.) Search engine optimization
B.) Search engine officials
C.) Search engine optimizers
D.) Search engine officers
Answer: ‘A’

Search engine optimization

433. A _______ is not a form of biometrics.
A.) Retina Scan
B.) Iris Recognition
C.) Face recognition
D.) All are form of biometrics

Answer: ‘D’

All are form of biometrics

434. Which of the following is not correct about dead keys in a computer?
A.) These are a special kind of keys
B.) These attach a specific diacritic to a base letter.
C.) The dead key doesn’t generate a character itself.
D.) All are correct.

Answer: ‘D’

All are correct.






435. ______ is the mechanical or electronic conversion of scanned images of handwritten, typewritten or printed text into machine-enclosed text.
A.) OCR
B.) OMR
C.) MICR
D.) RIFD
Answer: ‘A’

OCR

Leave a Reply

Close Menu
error: