Computer Basics MCQ – Part 3 (301-500 Q)

391. RFID is the wireless non contact use of radio-frequency electromagnetic fields to transfer data, for the purpose of automatically identifying and tracking tags attached to objects Expand RFID.
A.) Radio Featured Identification
B.) Radiation Frequency Identification
C.) Radio Frequency Identification
D.) Rational Frequency Identification

Answer: ‘C’

Radio Frequency Identification

392. Who provides IP address in India?
A.) Internet Service Providers(ISP’s)
B.) Indian Registry for Internet Names and Numbers (IRINN)
C.) Controller General of Patents Designs and Trademarks (CGPDTM)
D.) National Internet Exchange of India(NIXI)

Answer: ‘B’

Indian Registry for Internet Names and Numbers (IRINN)

393. Spear, Clone, Whaling are the techniques of _____
A.) Phishing
B.) Virus Spreading
C.) Spooling
D.) Firewall

Answer: ‘A’

Phishing






394. CGI is the application of computer to create images in art, printed media, games, films etc. Expand CGI.
A.) Computer-Generated Imagery
B.) Computer-Gateway Interface
C.) Computer-Gateway Imagery
D.) Computer-Generated Interface
Answer: ‘A’

Computer-Generated Imagery

395. Expand CAN in reference with networks.
A.) Campus Area Networks
B.) Corridor Area Networks
C.) College Area Networks
D.) Country Area Networks

Answer: ‘A’

Campus Area Networks

396. Which of the following statement is not correct regarding SPAMs?
A.) Spam can be used to spread viruses malicious software’s
B.) Spam can be used to do identity theft
C.) Spam cannot be used to spread viruses
D.) CAPTCHA is a method to reduce Spam’s on a website

Answer: ‘C’

Spam cannot be used to spread viruses

397. Expand HTML.
A.) Hyper Text Markup Language
B.) Hyper Text Marking Language
C.) Hyper Text Managing Language
D.) Hyper Text Merging Language

Answer: ‘A’

Hyper Text Markup Language




398. Do you know that SEO engineers ensure that your website comes on the top in list of search engine? Expand SEO
A.) Search engine officers
B.) Search engine optimization
C.) Search engine optimizers
D.) Search engine officers

Answer: ‘B’

Search engine optimization

399. A _______ is not a form of biometrics.
A.) Retina Scan
B.) Iris Recognition
C.) Palm Print
D.) All are form of biometrics

Answer: ‘D’

All are form of biometrics

400. Which of the following is not correct about dead keys in a computer?
A.) These are a special kind of keys
B.) These attach a specific diacritic to a base letter.
C.) The dead key doesn’t generate a character itself.
D.) All are correct.

Answer: ‘D’

All are correct.

401. ISP stands for
A.) Internet Service Protocol
B.) Internet Service Provider
C.) Internal Service Provider
D.) Internet Surfing Provider

Answer: ‘B’

Internet Service Provider





402. ______ is the mechanical or electronic conversion of scanned images of handwritten, typewritten or printed text into machine-enclosed text.
A.) OCR
B.) OMR
C.) MICR
D.) RIFD
Answer: ‘A’

OCR

403. Which of the following statement is wrong?
A.) Interpreter is better than complier for debugging
B.) Interpreter take less time than complier in execution
C.) Interpreter executes the program line by line
D.) Complier scans the entire program before translation

Answer: ‘B’

Interpreter take less time than complier in execution

404. A(n)_____ is a set of programs designed to manage the resources of a computer, including starting the computer, managing programs, managing memory, and coordinating tasks between input and output devices.
A.) application suite
B.) operating system (OS)
C.) compiler
D.) input/output system

Answer: ‘B’

operating system (OS)






405. In Power Point, the Header & Footer button can be found on the Insert tab in what group?
A.) Illustrations group
B.) Object group
C.) Text group
D.) Tables group
Answer: ‘C’

Text group

Leave a Reply

Close Menu
error: