Computer Basics MCQ – Part 3 (301-500 Q)

361. The display bar that lists all the open folders and active applications is called
A.) Menu bar
B.) Toolbar
C.) Taskbar
D.) Window List

Answer: ‘C’

Taskbar

362. In PowerPoint, …….is not present in formatting toolbar.
A.) Left align
B.) Center
C.) Justify
D.) None of these

Answer: ‘D’

None of these

363. While browsing the internet, which of the following key is used for full screen view?
A.) F3
B.) F5
C.) F11
D.) F9

Answer: ‘C’

F11






364. Protect document in Word is available on______menu.
A.) Insert
B.) View
C.) Design
D.) Review
Answer: ‘D’

Review

365. Network interface card is housed in
A.) Memory
B.) CPU
C.) Motherboard
D.) RAM

Answer: ‘C’

Motherboard

366. Special software to create a job queue is called a
A.) Spooler
B.) Drive
C.) Compiler
D.) Interpreter

Answer: ‘A’

Spooler

367. Which of the following statements is/are true?
A.) Cache Memories are bigger than RAM
B.) Cache Memories are smaller than RAM
C.) ROM are faster than RAM
D.) Information in ROM can be written by users

Answer: ‘B’

Cache Memories are smaller than RAM




368. Spool stands for________
A.) Serial Printer Object Oriented Language
B.) Simultaneous Peripheral Output On-Line
C.) System Protocol Optimization Outliner
D.) Single Program Operating System Operation

Answer: ‘B’

Simultaneous Peripheral Output On-Line

369. IP Addresses has………..bytes
A.) 2
B.) 4
C.) 8
D.) 16

Answer: ‘B’

4

370. What is the use of Digitizer as an input device?
A.) To Convert graphic and pictorial data into binary inputs
B.) To Convert graphic and pictorial data into analog inputs
C.) Debigging
D.) Converting digital data to analog output.

Answer: ‘A’

To Convert graphic and pictorial data into binary inputs

371. What is HTTP 404?
A.) An error message indicating server not found
B.) An error message indicating moved permanently
C.) An error message indicating forbidden.
D.) An error message indicating server found

Answer: ‘A’

An error message indicating server not found





372. Information travels between components on the motherboard through
A.) Flash memory
B.) CMOS
C.) Bays
D.) Buses
Answer: ‘C’

Bays

373. URL stands for
A.) Universal Research List
B.) Universal Resource List
C.) Uniform Resource Locator
D.) Uniform Research Locator

Answer: ‘C’

Uniform Resource Locator

374. A goal of data mining includes which of the following?
A.) To explain some observed events or conditions
B.) To confirm that the data exists
C.) To analyse the data for expected relationships
D.) To create a new data warehouse

Answer: ‘A’

To explain some observed events or conditions






375. Which of the following is NOT a goal of transaction processing system?
A.) To capture, process and store transactions
B.) To produce a variety of documents related to routine business activities
C.) To reduce manual efforts associated with processing business transactions
D.) To produce standard reports used for management decision making
Answer: ‘B’

To produce a variety of documents related to routine business activities

Leave a Reply

Close Menu
error: