Computer Basics MCQ – Part 3 (301-500 Q)

346. Which view in PowerPoint can be used to enter speaker’s comments?
A.) Normal
B.) Slideshow
C.) Slide sorter
D.) Notes page view

Answer: ‘D’

Notes page view

347. The box that is displayed to indicate that the text, pictures or objects are placed in it is
A.) Placeholder
B.) Text box
C.) Auto text
D.) Word Art

Answer: ‘A’

Placeholder

348. Which of the following statements is not true?
A.) Holding down the Shift key while you draw an object creates perfect squares, circles and straight lines.
B.) The text in a text box can’t be formatted.
C.) The drawing toolbar contains tools for drawing shapes, lines, arrows and more.
D.) Ctrl+S save the document.

Answer: ‘B’

The text in a text box can’t be formatted.






349. __________servers store and manage files for network users.
A.) Authentication
B.) Main
C.) Web
D.) File
Answer: ‘D’

File

350. __________are the summarised version of slides that display only titles and main text.
A.) Hand-outs
B.) Outlines
C.) Speaker notes
D.) Slide sorter

Answer: ‘B’

Outlines

351. In____________, the cells are referred by their fixed position in the worksheet.
A.) Cell referencing
B.) Relative referencing
C.) Absolute referencing
D.) Mixed referencing

Answer: ‘C’

Absolute referencing

352. Bubble memory is only a
A.) Sequential access device
B.) Direct access device
C.) Combination of sequential and direct access devices
D.) Interactive device

Answer: ‘C’

Combination of sequential and direct access devices




353. MS Excel contains _______ columns.(Excel 2003)
A.) 254
B.) 256
C.) 250
D.) 253

Answer: ‘B’

256

354. Which of the following is the minimum zoom percentage supported by MS Word?
A.) 10%
B.) 15%
C.) 25%
D.) 4%

Answer: ‘A’

10%

355. The default lines to drop for drop cap is
A.) Three lines
B.) Two lines
C.) Four lines
D.) Eight lines

Answer: ‘A’

Three lines

356. What is the main folder on a storage device called?
A.) Interface
B.) Root directory
C.) Platform
D.) Device driver

Answer: ‘B’

Root directory





357. In database, a field is a
A.) Table of information
B.) Label
C.) Group of related records
D.) Category of information
Answer: ‘D’

Category of information

358. Computers process data into information by working exclusively with
A.) Multimedia
B.) Characters
C.) numbers
D.) Words

Answer: ‘C’

numbers

359. The term “bit” is the short form of
A.) Megabyte
B.) Binary language
C.) Binary digit
D.) Binary number

Answer: ‘C’

Binary digit






360. A picture, map or graphics or image that can be used in a document is known as
A.) Clip
B.) Object
C.) Clip Board
D.) Drag Drop
Answer: ‘B’

Object

Leave a Reply

Close Menu
error: