Computer Basics MCQ – Part 3 (301-500 Q)

466. A set of rules for telling the computer what operations to perform is called a —
A.) procedural language
B.) structures
C.) programming language
D.) command language

Answer: ‘C’

programming language

467. What is the overall term for creating, editing, formatting, storing, retrieving, and printing a text document?
A.) Word processing
B.) Spreadsheet design
C.) Web design
D.) Database management

Answer: ‘A’

Word processing

468. Fourth-generation mobile technology provides enhanced capabilities allowing the transfer of both_____ data, including full-motion video, high-speed Internet access, and videoconferencing.
A.) video data and information
B.) voice and nonvoice
C.) music and video
D.) video and audio

Answer: ‘B’

voice and nonvoice






469. _____ is a form of denial of service attack in which a hostile client repeatedly sends SYN packets to every port on the server using fake IP addresses.
A.) Cybergaming crime
B.) Syn flooding
C.) Memory shaving
D.) Software piracy
Answer: ‘B’

Syn flooding

470. What feature adjusts the top and bottom margins so that the text is centered vertically on the printed page?
A.) Vertical justifying
B.) Vertical adjusting
C.) Dual centering
D.) Horizontal centering

Answer: ‘A’

Vertical justifying

471. Which of these is a point-and-draw device?
A.) CD-ROM
B.) mouse
C.) scanner
D.) Keyboard

Answer: ‘B’

mouse

472. A detailed written description of the programming cycle and the program, along with the test results and a printout of the program is called
A.) output
B.) documentation
C.) reporting
D.) spec sheets

Answer: ‘B’

documentation




473. The letter and number of the intersecting column and row is the
A.) cell location
B.) cell address
C.) cell position
D.) Cell contents

Answer: ‘B’

cell address

474. Housing all hardware, software, storage,and processing in one site called.
A.) time-sharing
B.) server
C.) centralized system
D.) a host computer

Answer: ‘C’

centralized system

475. Which of the following method to save a presentation under a new file name?
A.) select the file menu and choose save as
B.) select the file menu and choose save
C.) the file will automatically be saved under the new name if you change the title
D.) when you close power point the file will automatically be saved

Answer: ‘A’

select the file menu and choose save as

476. In MIME ,I stands for__________
A.) internet
B.) internal
C.) international
D.) intranet

Answer: ‘A’

internet





477. Which multiplexing technique transmits analog signals?
A.) FDM
B.) Synchronous TDM
C.) asynchronous TDM
D.) Both (2) and (3)
Answer: ‘A’

FDM

478. A single application that combines the measure features of several types of application called
A.) intergrated software
B.) a suite
C.) a combo package
D.) high-end

Answer: ‘A’

intergrated software

479. The word processing task associated with changing the appearance of documents is______
A.) Writing
B.) Formating
C.) Editing
D.) Storing

Answer: ‘B’

Formating






480. To save an existing document with a different name_____
A.) retype the document and give it a different name
B.) use the save as command
C.) copy and paste the original document to a new document and then save
D.) use window explorer to copy the document to a different location and then rename it
Answer: ‘B’

use the save as command

Leave a Reply

Close Menu
error: