Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Assam Gk-Test Set 9

Q1.In which hill top, the Kamakhya Temple is located
(A) Nilachal Hill
(B) Chitrachal Hill
(C) Sandhyachal Hill
(D) Jogini Hill

Correct Answer : A

Q2.The first Assamese magazine Orunodoi was published in the year
(A) 1836
(B) 1846
(C) 1872
(D) 1882

Correct Answer : B

Q3.Which one is the largest district in Assam by area wise
(A) Barpeta
(B) Karbi Anglong
(C) Sivsagar
(D) Dibrugarh

Correct Answer : B




Q4.Total number of Parliamentary constituency in Assam
(A) 12
(B) 13
(C) 14
(D) 16

Correct Answer : C

Q5.The terracotta industry is located in
(A) Dhubri
(B) Karimganj
(C) Goalpara
(D) Dhemaji

Correct Answer : A

Q6. When was Assam Provincial Congress Committee formed
(A) 1920
(B) 1921
(C) 1922
(D) 1923

Correct Answer : B

Q7.In Assam, a source of hot water spring is situated in
(A) Nambor Reserve Forest
(B) Parashuram Kunda
(C) Orang Wildlife Sanctuary
(D) Manas Nationa Park

Correct Answer : A




Q8.The historic Assam Accord was signed on
(A) 15th August, 1985
(B) 26th Janury, 1986
(C) 15th August, 1986
(D) 15th August, 1990

Correct Answer : A

Q9.Ali-Aai-Ligang is an agri-based festival celebrated by the
(A) Bodo
(B) Khasis
(C) Mising
(D) Naga

Correct Answer : C

Q10.”Me-Dum-Me-Phi” festival is celebrated annually on
(A) 31 January
(B) 31 July
(C) 31 August
(D) 31 December

Correct Answer : A

<< Previous¬†—¬†Next>>

Leave a Reply

Close Menu
error: