Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Assam Gk-Test Set 4

Q1. Total number of National Parks in Assam
(A) 3
(B) 4
(C) 5
(D) 7

Correct Answer : C

Q2. Bhogeswar Baruah wins a medal in the ________ Asian Games
(A) 1962
(B) 1966
(C) 1978
(D) 1972

Correct Answer : B




Q3.In which year, Sukapha established Ahom Kingdom in Charaideo
(A) 1253
(B) 1272
(C) 1296
(D) 1309

Correct Answer : A

Q4.Which town is also known as the Manchester of Assam
(A) Jorhat
(B) Sualkuchi
(C) Diphu
(D) Digboi

Correct Answer : B

Q5. How much percent of the Indian landmass is covered by the State of Assam
(A) 3.39%
(B) 2.39%
(C) 4.39%
(D) 2.93%

Correct Answer : B

Q6.Sadiya Khowa Gohain was a
(A) Jamindar
(B) King
(C) Frontier Officer
(D) Naval Commander

Correct Answer : C

Q7.The first rebellion against the British rule in Assam in 1828 was led by
(A) Piyali Phukan
(B) Maniram Dewan
(C) Gomdhar Knowar
(D) Piyali Baruah

Correct Answer : C




Q8.Which one of the following places is the confluence of three highly revered pilgrimage for the Hindu, Muslim and Buddhists
(A) Parashuram Kunda
(B) Dekiakhowa Namghar
(C) Hajo
(D) Barpeta

Correct Answer : C

Q9.Who was the first martyr of 1942 Revolution in Assam
(A) Kanaklata Barua
(B) Kamala Miri
(C) Kushal Konwar
(D) Maniram Dewan

Correct Answer : A

Q10.The Treaty of Yandaboo signed between East India Company and which one of the following
(A) Ahom King
(B) King of Burma
(C) Kachari King
(D) Chutiya King

Correct Answer : B

<< Previous¬†—¬†Next>>

This Post Has 6 Comments

  1. Question No 6… it will be navel commander

    1. No bro,it will be frontier officer.

  2. Frontier officer is the right ans.

  3. I got naval somewhere

    And frontier offier also…

    #ConfusedAtma

    1. No need to confuse.Its Frontier officer.

Leave a Reply

Close Menu
error: