Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Assam Gk-Test Set 26

Q1. Who was the first Assamese actress to win National Award under the Best Actress category
(A) Seema Biswas
(B) Purnima Pathak
(C) Aideu Handique
(D) Moloya Goswami

Answer: (D) Moloya Goswami

Q2. In which Kg category of Boxing, Ankushita Boro wins the Gold medal in AIBA World Youth Championship
(A) 56 Kg
(B) 60 Kg
(C) 64 Kg
(D) 68 Kg

Answer: (C) 64 Kg




Q3. The first session of the Assam Assembly was held in
(A) 15th July, 1935
(B) 7th April, 1937
(C) 12th May, 1939
(D) 15th June, 1940

Answer: (B) 7th April, 1937

Q4. Who was the first election commissioner of India from Assam
(A) Harekrishna Deka
(B) Harishankar Brahma
(C) Ranjit Barthakur
(D) Sailadhar Baruah

Answer: (B) Harishankar Brahma

Q5. Who is known as the father of Assamese prose literature
(A) Bhattadeva
(B) Sankardev
(C) Anirudhdev
(D) Madhavdev

Answer: (A) Bhattadeva




Q6. Which day will be observed as Rhino Day in Assam
(A) 3rd July
(B) 19th August
(C) 22nd September
(D) 29th October

Answer: (C) 22nd September

Q7. Who was the first Assamese Governor of an Indian state
(A) Ranjit Shekhar Mooshahary
(B) Devanand Konwar
(C) Ranjan Gogoi
(D) Bishnuram Medhi

Answer: (D) Bishnuram Medhi

Q8. Which one district is not under the BTAD council
(A) Kokrajhar
(B) Baksa
(C) Goalpara
(D) Udalguri

Answer: (C) Goalpara




Q9. Nambor Wildlife Sanctuary is located in which district
(A) Sivasagar
(B) Golaghat
(C) Dibrugarh
(D) Karbi Anglong

Answer: (D) Karbi Anglong

Q10. The total length of the Dhola-Sadiya Bridge is
(A) 7.45 km
(B) 8.25 km
(C) 9.15 km
(D) 10.10 km

Answer: (C) 9.15 km

<<PreviousNext>>

This Post Has 2 Comments

  1. Superb keep posting
    It’s really help a lot

  2. answer loads so fast. good.

Leave a Reply

Close Menu
error: