Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Assam Gk-Test Set 25

Q1. Who wins the 2017 Bhupen Hazarika Awards
(A) Hiren Gohain
(B) Homen Borgohain
(C) Lou Majaw
(D) Yeshe Dorjee Thongshi

Answer: (D) Yeshe Dorjee Thongshi

Q2. The Digboi Refinery was set up at Digboi by Assam Oil Company Ltd in the year
(A) 1895
(B) 1899
(C) 1901
(D) 1903

Answer: (C) 1901




Q3. Environmentalist Robin Banerjee’s Museum (Uncle Robin’s Museum) is located in which district
(A) Jorhat
(B) Golaghat
(C) Dibrugarh
(D) Dhemaji

Answer: (B) Golaghat

Q4. Who is also known as the “Lion Man” of Assam
(A) Nabin Chandra Bardoloi
(B) Gopinath Bordoloi
(C) Maniram Dewan
(D) Radha Govinda Baruah

Answer: (D) Radha Govinda Baruah

Q5. Moloya Goswami wins the National Film Award for Best Actress in the Assamese film ___________
(A) Agnisnaan
(B) Siraj
(C) Firingoti
(D) Jeevan Baator Logori

Answer: (C) Firingoti




Q6. Which city is also known as “The Cultural Capital of Assam”
(A) Jorhat
(B) Guwahati
(C) Sivsagar
(D) Nagaon

Answer: (A) Jorhat

Q7. The first non-government college of Assam is
(A) Biswanath College of Agriculture, Biswanath Chariali
(B) Bholanath College, Dhubri
(C) Bajali College, Barpeta
(D) J.B. College, Jorhat

Answer: (D) J.B. College, Jorhat

Q8. Fakhruddin Ali Ahmed was the ________ president of India
(A) 4th
(B) 5th
(C) 6th
(D) 7th

Answer: (B) 5th




Q9. Who was the first Indian district magistrate in India
(A) Ananda Ram Baruah
(B) Kamalakanta Bhattacharya
(C) Bhabananda Deka
(D) Chandra Kumar Agarwala

Answer: (A) Ananda Ram Baruah

Q10. Which place is known as the heart of the Assamese neo-Vaishnavite culture
(A) Jorhat
(B) Majuli
(C) Barpeta
(D) Sivsagar

Answer: (B) Majuli

<<PreviousNext>>

Leave a Reply

Close Menu
error: