Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Assam Gk-Test Set 2

Q1.The Naranarayan Setu connects the Pancharatna Town with which city
(A) Kalibor
(B) Tezpur
(C) Bongaigaon
(D) Jogighopa

Correct Answer : D

Q2.The first Assamese film Joymoti was released in the year
(A) 1922
(B) 1935
(C) 1938
(D) 1942

Correct Answer : B

Q3.Total number of Districts in Assam
(A) 25
(B) 26
(C) 27
(D) 33

Correct Answer : D




Q4.Gibon Wildlife Sanctury is located at
(A) Chirang
(B) Dibrugarh
(C) Kokrajhar
(D) Jorhat

Correct Answer : D

Q5.Halodhia Choraye Baodhan Khai” won the National Film Award for Best Feature Film in the year
(A) 1985
(B) 1988
(C) 1990
(D) 1991

Correct Answer : B

Q6. The Asssam Public Service Commission (APSC) Regulation was promulgated in exercise of the powers
(A) 1947
(B) 1950
(C) 1951
(D) 1960

Correct Answer : C

Q7.The Gohain Kamal Ali road was constructed during the reign of
(A) Nara Narayan
(B) Parikshit Narayan
(C) Viswa Singha
(D) Raghu Dev

Correct Answer : A




Q8.Kanaklata Barua became a martyr of which one of the following national movements
(A) Non-Cooperation Movement
(B) Quit India Movement
(C) Civil Disobedience Movement
(D) Swadeshi Movement

Correct Answer : B

Q9. Of the total production of Muga, the Golden Silk, in the world, Assam produces
(A) 69%
(B) 79%
(C) 89%
(D) 99%

Correct Answer : D

Q10.In which of the following National Parks/Wildlife Sanctuaries, the density of rhino population is the highest
(A) Manas
(B) Kaziranga
(C) Pobitora
(D) Nameri

Correct Answer : C

<< Previous¬†—¬†Next>>

 

This Post Has 5 Comments

  1. For your kind information.. Assam has 35 districts check it on Google

    1. Its not 35 its 33 district,bro you must know this answer.

  2. It was to be 35 but latter withdrawn

    1. Yes, two districts was withdrawn.

Leave a Reply

Close Menu
error: