Assam Gk-Test Set 1

Q1. Who was the first Chief Minister of Assam
(A) Bishnuram Medhi
(B) Tarun Ram Phukan
(C) Gopinath Bordoloi
(D) None of the Above

Correct Answer : C

Q2. Srimanta Sankardev was born in the year
(A) 1352
(B) 1432
(C) 1449
(D) 1465

Correct Answer : C

Q3.Who is the first Assamese to received “Jnanpith Award”
(A) Indira Goswami
(B) Birendra Kumar Bhattacharya
(C) Bhupen Hazarika
(D) Hemchandra Barua

Correct Answer : B




Q4.In which year, National Games was held in Assam
(A) 2002
(B) 2004
(C) 2005
(D) 2007

Correct Answer : D

Q5. Namghosa was written by
(A) Sankardev
(B) Madhabdev
(C) Madhava Kandali
(D) Naone of the above

Correct Answer : B

Q6.The Shiv dol was constructed during the reign of
(A) Pramatta Singha
(B) Rudra Singha
(C) Purandar Singha
(D) Siba Singha

Correct Answer : D




Q7.The illustration work of the medieval Assamese text Hastividyarnava was done by
(A) Suryakhari Daibaigya
(B) Sukumar Borkaith
(C) Dibar and Ddosai
(D) Rama Saraswati

Correct Answer : B

Q8. Kamakhya Temple was rebuilt by which one of the following Koch King
(A) Biswa Singha
(B) Raghu Deva
(C) Naranarayan
(D) Prananarayan

Correct Answer : C

Q9.The area of Kaziranga National Park is approximately
(A) 430 sq. km
(B) 500 sq. km
(C) 390 sq. km
(D) 720 sq. km

Correct Answer : A

Q10.About 91% of world population of a particular animal species found in Kaziranga National Park is which one of the following
(A) Asian hog deer
(B) Pygmy hog
(C) Asiatic wild buffalo
(D) Sangai deer

Correct Answer : B

Next >> Test Set 2

This Post Has 9 Comments

  1. It’s good

  2. Itz good

  3. it’s very good

  4. Nice

  5. Q. No.7.Illustration work work was done by dimor and ddosai, not by Sukumar borkaith

    1. Bro,It is Sukumar Barkaith . I am quite sure for this, even you can check wikipedia also, if you are confused.

  6. Make more test… It’s awesome

  7. Jst loved it…. Many many thnx for this type of test…. I think it’ll help us…

  8. It’s a great platform ..all the best to the team

Leave a Reply

error: