APSC Question paper 2017 (General Studies-Prelims-Solved)

41. The WTO basically promotes
(A) financial support
(B) global peace
(C) unilateral trade
(D) multilateral trade

Answer: (D)

42. Which of the following is the National Intelligence Agency of Israel?
(A) GRU
(B) NSIS
(C) Mossad
(D) CISEN

Answer: (C)

APSC Question paper 2017 (General Studies-Prelims-Solved)




43. The sum total of incomes received for the services of labour, land or capital in a country is called
(A) gross domestic product
(B) national income
(C) gross domestic income
(D) gross national income

Answer: (B)

44. The Speaker can ask a Member of the House to stop speaking and let another Member speak. This is known as
(A) decorum
(B) crossing the floor
(C) interpretation
(D) yielding the floor

Answer: (D)

APSC Question paper 2017 (General Studies-Prelims-Solved)

45. The State which has the largest number of seats reserved for the Scheduled Tribes in the Lok Sabha is
(A) Bihar
(B) Gujarat
(C) Uttar Pradesh
(D) Madhya Pradesh

Answer: (D)





46. If any question arises whether a Bill is a Money Bill or not, whose decision shall be the final?
(A) The Supreme Court of India
(B) The President of India
(C) The Speaker of the Lok Sabha
(D) The Joint Parliamentary Committee
Answer: (C)

47. Which of the following can input images, pictures, etc., to a computer?
(A) Plotter
(B) Mouse
(C) Printer
(D) Scanner

Answer: (D)

APSC Question paper 2017 (General Studies-Prelims-Solved)

48. Which of the following is not an official language of the United Nations?
(A) Arabic
(B) Chinese
(C) Portuguese
(D) Spanish

Answer: (C)




49. The permanent Headquarters of SAARC Secretariat is located at
(A) Kathmandu
(B) Dhaka
(C) New Delhi
(D) Islamabad
Answer: (A)

APSC Question paper 2017 (General Studies-Prelims-Solved)

50. Where was the first Non-Aligned Movement (NAM) Summit held?
(A) Belgrade
(B) Cairo
(C) New Delhi
(D) Havana

Answer: (A)

This Post Has 9 Comments

  1. Devid Kr. Narah

    Its a good platfrom for preparation APSC aspirants candidate .

  2. Cultivator 7

    Q32) Answer should be Astra is a BVR air -air missile..Prithvi is a tactical surface-surface short range ballistic missile

    1. Assam Gk

      Yes, you are correct Astra is a all weather BVR missile. So, correction to the Answer is done. Thanks for pointing it out.

  3. Cultivator 7

    Q 91)Answer should be Lord Mayo..

    1. Assam Gk

      Thanks , Correction Done.

  4. Khanin

    Really very helpful Q ans…assam gk long live

  5. Naba Kumar

    38. Hygrometer is used to measure/ record humidity

    1. Assam Gk

      To measure Humidity Hygrometer is used but to record humidity Hygrograph is used and here as the option is not given so Thermo-hygrograph is the correct answer that measures and records both temperature and humidity.

  6. Monjit Gogoi

    Good initiative and keep it up

Leave a Reply

Close Menu
error: